Sprindžuks ASV vēstnieku informē par ES investīcijām Latvijā

© Gints Ivuškāns/F64

Šodien vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks (AS) tikās ar ASV vēstnieku Latvijā Kristoferu Robinsonu, kuru informēja par digitālo transformāciju, vides aktualitātēm un Eiropas Savienības (ES) investīcijām Latvijā, aģentūru LETA informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

Ministrs akcentēja, ka vienlīdz svarīga ir nacionālo interešu aizstāvēšana, sabiedrības domas veicināšana, kā arī pašvaldību iesaiste zaļā kursa mērķu sasniegšanā.

Ņemot vērā ES vienoto tirgu, nosacījumiem un stimuliem esot jābūt harmonizētiem, lai radītu vienlīdzīgus uzņēmējdarbības apstākļus visās ES dalībvalstīs.

Kā informēja VARAM, Latvijai ar ASV līdz šim sadarbība ir bijusi gan ekonomikā, gan aizsardzībā, kā arī radiācijas drošības un kodoldrošības jomā.

Latvijā

Satiksmes ministrija (SM) ir sagatavojusi grozījumus Autoceļu lietošanas nodevas likumā, ar kuriem plānots palielināt valsts pamatbudžeta ieņēmumus no autoceļu lietošanas nodevas 2025.gadā 25,765 miljonu eiro apmērā, kā arī turpmāk ik gadu 25,105 miljonu eiro apmērā, izriet no Finanšu ministrijas (FM) informatīvā ziņojuma, kuru ceturtdien skatīs valdība.