Gada sākumā pieaudzis Latvijas preču eksports

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Latvijā janvārī-februārī salīdzinājumā ar 2022.gada pirmajiem diviem mēnešiem starp Eiropas Savienības (ES) valstīm bijis vidēji straujš eksporta pieaugums, liecina ceturtdien publiskotie ES statistikas pārvaldes "Eurostat" dati.

Janvārī-februārī salīdzinājumā ar attiecīgo mēnesi pērn eksporta apmērs Latvijā, tāpat kā Francijā, Portugālē un Slovākijā, pieaudzis par 10%.

Eksporta apmērs palielinājies 24 ES dalībvalstīs, straujākais kāpums bijis Slovēnijā (+26%), Grieķijā (+25%), Nīderlandē (+17%) un Čehijā (+15%), kritums fiksēts Somijā (-3%) un Igaunijā (-4%), bet Beļģijā eksporta apmērs saglabājies nemainīgs. Lietuvā eksporta apmērs pieaudzis par 6%, bet mazākais kāpums bijis Īrijā (+1%).

Importa apmērs janvārī-februārī gada griezumā pieaudzis 23 ES dalībvalstīs, lielākais kāpums bijis Kiprā (+62%), samazinājums fiksēts Polijā (-3%), Igaunijā (-4%) un Somijā (-10%), bet Grieķijā importa apmērs saglabājies nemainīgs. Latvijā, tāpat kā Horvātijā, importa apmērs palielinājies par 11%, bet Lietuvā, tāpat kā Vācijā un Itālijā - par 6%.

Latvijā

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons nekonstatē sabiedrisko mediju redakcionālo vadlīniju pārkāpumus "Lsm.lv" rakstā ""Krieveļi" un "latišņa" sociālajos tīklos. Kāpēc par naida izraisīšanu nesoda?", liecina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) mājaslapā publicētais atzinums.

Svarīgākais