Ādamsons: Jēkabpils laupītāji, iespējams, ir tikai izpildītāji; spēļu zālēs atmazgā naudu

© f64

Bijušais iekšlietu ministrs, 10. Saeimas deputāts Jānis Ādamsons intervijā "Neatkarīgajai" pieļauj, ka Jēkabpilī notikušajā laupīšanā iesaistītie policisti ir bijuši tikai nozieguma izpildītāji.

"Tāda versija var pastāvēt. It kā depresīvs reģions. Pēkšņi – 104 tūkstoši. Depresīvam reģionam liela nauda. Kur tā radās? Domāju, ka visi, kuri daudzmaz saskārušies ar policiju, ar noziegumu atklāšanu, labi zina, ka spēļu zāles ir ļoti laba vieta, kur atmazgāt naudu. Caur azartspēļu vietām var tikt legalizēta arī narkotiku nauda. Un te tiešām jāpiekrīt tiem, kuri sauc par dīvainu to, ka krīzes laikā spēļu bizness mums ir viena no retajām jomām, kura nav cietusi no kaut kādiem papildu nodokļiem. Rodas jautājums – kurā līmenī tad ir piesegs? Aktīvākais visādu veidu nodokļu cēlājs mums ir Finanšu ministrija. Jāpalūko, kā tur tās lietas izskatās," norāda J. Ādamsons.

Pilnu intervijas tekstu lasiet šodienas "Neatkarīgajā"

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.