Meklē Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas rektora amata kandidātu, algā solot pat 4620 eiro

© Dāvis Ūlands/F64

Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) padome izsludinājusi pieteikšanos uz augstskolas rektora amatu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Galvenie rektora amata pienākumi būs atbildēt par LSPA attīstības stratēģijā noteikto mērķu sasniegšanu, kā arī finanšu resursu lietderīgu un likumīgu izlietojumu.

Pretendentiem jābūt zinātnes doktora grādam, pieredzei un sasniegumiem zinātnē, akadēmiskajā darbā un augstākās izglītības jomā, kā arī pieredzei vadošā amatā ne mazāk kā trīs gadus pēdējo desmit gadu laikā. Tāpat pretendentiem jāpiemīt teicamām komunikācijas prasmēm, kā arī jāpārzina latviešu valoda augstākajā līmenī un angļu valoda.

Personai, kas piesakās amatam, jābūt nevainojamai reputācijai.

Rektora atalgojums paredzēts no 2100 līdz 4620 eiro.

Konkurss paredzēts divās kārtās. Pēc pretendentu izvērtēšanas otrajā kārtā LSPA padome pieņems lēmumu virzīt vienu vai vairākus rektora amata kandidātus uz vēlēšanām LSPA Satversmes sapulcē.

Rektors būs ievēlēts, ja par kandidātu nobalsos vairāk nekā puse no visiem Satversmes sapulces locekļiem.

Pašreizējais LSPA rektors ir Juris Grants, kurš stājās amatā 2019.gada 22.janvārī, liecina aģentūras LETA arhīvs.

Latvijā

Labklājības ministrija (LM) ir iesniegusi Finanšu ministrijai izskatīšanai nozares prioritāro pasākumu un starpnozaru prioritāro pasākumu sarakstu laika periodam no 2025. – 2028. gadam, atsaucoties uz Nacionālās drošības koncepcijā teikto, ka “iekšējo drošību ietekmē arī demogrāfiskās situācijas pasliktināšanās, augstais nabadzības līmenis un sabiedrības ienākumu nevienlīdzība, kā arī izglītības kvalitāte”.

Svarīgākais