CSDD piedāvā darbu ar iespaidīgu algu vairāku tūkstošu eiro apmērā

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Izsludināts konkurss uz VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" (CSDD) valdes locekļa amatu, liecina kompānijas publiskotā informācija.

Mēneša bruto atlīdzība valdes loceklim paredzēta no 6454 līdz 8067 eiro.

Pieteikties konkursā var līdz 2023.gada 30.aprīlim.

Attiecīgā valdes locekļa atbildībā būs transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates un sertifikācijas joma, atbilstības joma, tostarp risku vadība, sankciju riski, pretkorupcijas jautājumi, datu aizsardzība un vides, sociālās un korporatīvās pārvaldības joma, kā arī valdes locekļa atbildībā būs Biķernieku kompleksās sporta bāzes un Rīgas Motormuzeja darbības pārraudzības joma.

Amata kandidātam nepieciešamas zināšanas un izpratne transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates, ceļu satiksmes nozares un satiksmes drošības jomā, par risku vadību, vides, sociālajiem un korporatīvās pārvaldības (ESG) jautājumiem, par valsts kapitālsabiedrību darbību, to regulējošiem normatīviem un labas korporatīvās pārvaldības principiem, kā arī par CSDD darbības veidiem, jomām un mērķiem.

Kandidātiem nepieciešamās vadības kompetences ir stratēģiskais redzējums, orientācija uz rezultātu sasniegšanu, orientācija uz attīstību, lēmumu pieņemšana un atbildība, komandas vadīšana.

Otrajai kārtai izvirzītiem kandidātiem būs jāiesniedz redzējums (prezentācijas formā līdz 15 minūtēm) par tēmu "Riski un izaicinājumi tehniskās apskates uzraudzībā un nodrošināšanā tuvāko 3-5 gadu laikā".

Kandidātu atlases procesā piesaistīta SIA "Fontes Executive Search".

Atbilstoši CSDD statūtiem kompānijas valdē ir jābūt četriem locekļiem, taču šobrīd CSDD valdē ir trīs.

Šobrīd CSDD valdes priekšsēdētājs ir Aivars Aksenoks, kura pilnvaru termiņš ir 2027.gada 30.septembris. Viņa atbildībā, pēc CSDD publiskotās informācijas, ir transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates un sertifikācija, kvalifikācijas joma, ceļu satiksmes drošības joma, tostarp juridiskie jautājumi, ceļu drošības audits, komunikācijas joma, personāla joma, iekšējā audita joma, pretkorupcijas joma, kā arī Rīgas Motormuzeja darbības pārraudzība.

Savukārt CSDD valdes loceklis ir Mārtiņš Krieviņš, kura pilnvaru termiņš ir 2026.gada 16.marts. Viņa atbildībā ir finanšu vadība, informācijas tehnoloģiju joma, tostarp elektromobilitātes un radaru darbības uzraudzība, atbilstības joma, tostarp risku vadība, saimnieciskās darbības pārraudzības joma, kā arī Biķernieku kompleksās sporta bāzes darbības pārraudzība.

Tāpat CSDD valdes locekle ir Dace Benhena, kuras pilnvaru termiņš ir 2027.gada 10.aprīlis. Viņas atbildībā ir klientu apkalpošana, transportlīdzekļu reģistrācija, kā arī juridiskā joma.

CSDD reģistrēta 1997.gadā, un tās pamatkapitāls ir 38 miljoni eiro. Uzņēmuma apgrozījums 2021.gadā bija 50,59 miljoni eiro, bet peļņa - 3,7 miljoni eiro.

CSDD reģistrē transportlīdzekļus Latvijā, izsniedz vadītāju apliecības, veic automašīnu tehnisko apskati un sniedz citus pakalpojumus. CSDD ir valsts akciju sabiedrība. Direkcijas kapitāldaļu turētāja ir Satiksmes ministrija.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais