Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Rosļikovs: Pīlēnam ir labas izredzes kļūt par Valsts prezidentu

© Kaspars Krafts/f64

"Apvienotā saraksta" dibinātājam Uldim Pīlēnam ir labas izredzes kļūt par Valsts prezidentu, bet rezultāts būs atkarīgs no viņa turpmākajiem soļiem, aģentūrai LETA pauda partijas "Stabilitātei!" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Aleksejs Rosļikovs.

Viņš skaidro, ka "Stabilitātei!" komanda uz šo jautājumu raugās ļoti pragmatiski - ja topošais prezidenta amata kandidāts ir gatavs kalpot visiem Latvijas iedzīvotājiem, viņam ir "Stabilitātes!" atbalsts. Vienlaikus Rosļikovs akcentēja, ka pagaidām frakcija nav gatava paust pārliecinošu atbalstu nevienam.

Tikmēr no "Stabilitātei!" Saeimā ievēlētā, bet vēlāk par neatkarīgo deputāti kļuvusī Glorija Grevcova aģentūrai LETA iepriekš apliecināja, ka negrasās balsot par Pīlēnu, ja viņš kandidēs uz Valsts prezidenta amatu.

Kā ziņots, Pīlēns otrdien intervijā aģentūrai LETA apliecināja, ka nolēmis kandidēt uz Valsts prezidenta amatu. Viņš ir pirmais, kurš paziņojis par savu startu maijā gaidāmajās Valsts prezidenta vēlēšanās. Pīlēns skaidroja, ka lēmums pieņemts, visu pamatīgi apsverot, tāpēc tam esot bijis nepieciešams tik daudz laika.

Lai ievēlēšanas gadījumā ieņemtu Valsts prezidenta amatu, Pīlēnam būs jāatsakās no uzņēmējdarbības. Viņš atklāj, ka darbi pie šī procesa esot sākti.

Pīlēna kandidatūru Valsts prezidenta amatam atbalsta visa "Apvienotā saraksta" Saeimas frakcija, aģentūrai LETA pavēstīja frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Pīlēns pagaidām nekomentē, uz kuru citu politisko partiju atbalstu viņš cer, taču runāt viņš gatavs ar visiem parlamentā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem.

Valsts prezidenta vēlēšanas Saeimā notiks maija pēdējā dienā.