Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Nedaudz vairāk nekā desmitā daļa jeb 14% iedzīvotāju šogad Lieldienas nesvinēs

© Ģirts Ozoliņš/F64

Vairāk nekā puse jeb 54% Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 65 gadiem Lieldienās plāno krāsot olas, liecina pētījumu kompānijas "Kantar" marta beigās veiktā aptauja.

Savukārt ceturtā daļa jeb 26% iedzīvotāju Lieldienās dosies pie dabas. Aptuveni ceturtā daļa jeb 23% iedzīvotāju šajās Lieldienās rīkos īpašu svētku maltīti.

Vairāk nekā desmitā daļa jeb 15% iedzīvotāju Lieldienās ir noskaņoti šūpoties vai šūpot kādu citu, 14% ir gatavi apmeklēt kādu publisku svētku pasākumu, 13% plāno doties uz dievkalpojumu baznīcā, savukārt 12% aptaujas dalībnieku norādījuši, ka rotās vai dekorēs māju.

Desmitā daļa jeb 10% iedzīvotāju Lieldienās plāno apmeklēt svētku tirdziņu, savukārt 5% iedzīvotāju ir norādījuši vēl kādu citu aktivitāti, ko plāno īstenot, šogad svinot Lieldienas.

Nedaudz vairāk nekā desmitā daļa jeb 14% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 65 gadiem šogad Lieldienas nesvinēs, bet vēl 7% iedzīvotāju marta beigās vēl nebija izlēmuši, vai un kā atzīmēs šos svētkus.

Salīdzinoši biežāk to, ka nesvinēs Lieldienas, atzīmē cilvēki, kas dzīvo vieni paši, kā arī tie iedzīvotāji, kuri pēc nodarbošanās ir paši sev darba devēji.

Sievietes biežāk nekā vīrieši Lieldienās plāno krāsot olas, savukārt 25 līdz 34 gadus veci iedzīvotāji biežāk gatavojas apmeklēt svētku tirdziņu nekā citu vecuma grupu pārstāvji.

Šūpoties paši vai šūpot kādu citu šajās Lieldienās biežāk plāno latvieši, savukārt retāk - cittautieši.

Aptauju veica pētījumu kompānija "Kantar" laikā no 28.marta līdz 30.martam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 800 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 65 gadiem.