Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Sventes pagastā no applūdušas teritorijas evakuēti trīs cilvēki

© f64.lv, Kaspars Krafts

Augšdaugavas novada Sventes pagastā pirmdienas rītā no applūdušā teritorijā esošas mājas evakuēti trīs cilvēki, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Glābēji nepārtraukti seko līdzi situācijas attīstībai, sadarbojas ar pašvaldību atbildīgajiem pārstāvjiem, kā arī uz Daugavpili ir pārdislocēti papildu tehnikas resursi, lai nepieciešamības gadījumā varētu vēl operatīvāk reaģēt.

Arī piektdien pēcpusdienā ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Augšdaugavas novada Laucesas pagastu, kur no applūdušā teritorijā esošas divstāvu vasarnīcas ar laivas palīdzību tika izglābts cilvēks, vēl viens cilvēks atteicās evakuēties.

VUGD aicina arī iedzīvotājus sekot līdzi situācijas attīstībai un sagatavoties iespējamai evakuācijai.

Jau ziņots, ka lielākajā daļā Latvijas upju turpinās ūdens līmeņa krišanās vai nelielas svārstības, bet Daugavā ūdens līmenis lēnām kāpj, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Šonedēļ vairs netiek prognozēti stipri nokrišņi un ūdens līmeņa paaugstināšanās Daugavā mitēsies. Daugavas palienes būs applūdušas ilgstoši, prognozē hidrologi.