Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Izsludināts konkurss uz "Latvijas dzelzceļa" valdes priekšsēdētāja amatu: alga lielāka par 10 000 eiro mēnesī

© Romāns Kokšarovs/f64

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) izsludinājusi atklātu konkursu uz vakanto valdes priekšsēdētāja amatu, liecina kompānijas publiskotā informācija.

LDz valdes priekšsēdētājam bruto mēneša atlīdzība paredzēta 10 040 eiro.

Pieteikties konkursam var līdz 2023.gada 20.aprīlim.

Amata kandidātiem jāatbilst Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā noteiktajām prasībām, jāatbilst un jāpiekrīt ievērot likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" noteiktos valsts amatpersonas amata savienošanas ierobežojumus, jāpiekrīit valsts amatpersonas statusam un tam noteiktajiem ierobežojumiem.

Tāpat kandidātam jāatbilst likuma "Par valsts noslēpumu" prasībām, jo pienākumu izpilde saistīta ar pielaidi valsts noslēpumam, kandidātam jāatbilst prasībām speciālās atļaujas pieejai valsts noslēpumam saņemšanai.

Kandidāta valsts valodas zināšanām jābūt valdes priekšsēdētāja uzdevumu profesionālai izpildei nepieciešamā apjomā (C1 līmenī), savukārt angļu valodas zināšanām atbilstoši Eiropas kopīgajām nostādnēm valodu apguvei jābūt ne zemākām par B2 līmeni.

Kandidātam nepieciešama akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība atbilstoši amata kompetences jomai - inženierzinātnēs, vadībzinībās, ekonomikā, finansēs, transportā/loģistikā, tiesību zinātnēs vai citā pielīdzināmā jomā.

Tāpat amata kandidātam jābūt vismaz triju gadu pieredzei valdes locekļa vai valdes loceklim līdzvērtīgā vadošā amatā vidējā vai lielā kapitālsabiedrībā (uzņēmuma vadītājs vai cits augstākā līmeņa, vai lielas patstāvīgas struktūrvienības vadītāja amats, kas tieši atskaitās uzņēmuma vadībai vai valdei), kas nodrošina valdes priekšsēdētāja amata uzdevumu izpildei nepieciešamās kompetences un zināšanas, ar valdes priekšsēdētāja atbildības jomām saistītā amata pienākumu profesionālai izpildei.

Kandidātam vēlamas zināšanas un izpratne par valsts kapitālsabiedrību darbību un korporatīvo pārvaldību, kā arī zināšanas un izpratne par LDz komercdarbības jomu un nozari - jautājumiem, kas saistīti ar transporta infrastruktūras pārvaldīšanu un tehnisko jomu, tranzītu un loģistiku. Iepriekšējā darba pieredze šajos jautājumos tiks uzskatīta par priekšrocību.

LDz valdes priekšsēdētāja personāla atlases un novērtēšanas process sastāvēs no trijām kārtām, un to īstenos atlases konkursa nominācijas komisija un personāla atlases kompānija SIA "Eiro Personāls".

Kandidāti, kuri tiks virzīti otrajai kārtai, tiks aicināti ne vēlāk kā piecu dienu laikā iesniegt sagatavotu prezentāciju par nominācijas komisijas noteikto tēmu (prezentācijas ilgums - ne vairāk kā 15 minūtes).

Jau ziņots, ka 9.februārī no amata tika atbrīvots LDz valdes priekšsēdētājs Māris Kleinbergs.

Patlaban LDz valdē darbu turpina Rinalds Pļavnieks, kurš uz laiku līdz konkursa noslēgumam ieņem valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja vietu, kā arī valdes locekle Vita Balode-Andrūsa.