Jēkabpils novadā applūduši vairāki ceļi; potenciāli var applūst 26 mājas [papildināts]

© Kaspars Krafts/f64

Ūdens līmeņa paaugstināšanās dēļ Jēkabpils novadā applūduši vairāki ceļi, mikroblogošanas vietnē "Twitter" informē Jēkabpils pašvaldība.

Ceļi ir applūduši Dunavas, Dignājas un Ābeļu pagastos. Slēgti ir ceļi Dzelmes-Krusts-Kokts, Tālivaldes-Piesaules-Krusts un Dunava-Purmaļi. Apbraucamais maršruts ir Dvietes mežniecības ceļš - valsts autoceļš V801 Rubeņi-Dunava.

Jau ziņots, ka Daugava pašlaik Jēkabpils pilsētai plūdu draudus nerada, bet novada lauku teritorijā daži ceļi ir applūduši.

Jēkabpils novadā potenciāli applūstošajās teritorijās atrodas 26 dzīvojamās mājas, aģentūru LETA informēja novada pašvaldībā.

Pagastu pārvaldes ir apkopojušas informāciju par māju iedzīvotājiem un esot gatavas palīdzēt, reaģējot atbilstoši situācijai.

Šobrīd ir applūduši vairāki ceļi un ūdens līmenis pakāpeniski turpina paaugstināties. Slēgti ir ceļi Dzelmes-Krusts-Kokts, Tālivaldes-Piesaules-Krusts un Dunava-Purmaļi. Apbraucamais maršruts ir pa Dvietes mežniecības ceļu.

Šorīt Jēkabpils domes priekšsēdētājs Raivis Raganis sasaucis Civilās aizsardzības komisijas sēdi, lai pārrunātu aktuālāko informāciju saistībā ar palu ūdens līmeņa paaugstināšanos un iespējamo plūdu apdraudējumu Dunavas, Dignājas un Ābeļu pagastu teritorijās. Pašvaldības Civilā komisija un atbildīgie dienesti turpinot sekot līdzi situācijas izmaiņām, pauda pašvaldībā.

Svarīgākais