Pēdējos piecos gados kriminālvajāšana sākta pret 66 VID amatpersonām

© Romāns Kokšarovs/f64

Pēdējos piecos gados kriminālvajāšana sākta pret 66 Valsts ieņēmumu dienesta (VID) amatpersonām, tostarp sešiem dažāda līmeņa vadītājiem, piektdien mediju pasākumā sacīja VID Iekšējās drošības pārvaldes direktors Aigars Prusaks.

Starp šīm VID amatpersonām 52 ir Muitas pārvaldes amatpersonas un sešas Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas.

Patlaban VID Iekšējās drošības pārvaldes lietvedībā ir 16 kriminālprocesi, kuros vairāk nekā 60 personām ir tiesības uz aizstāvību, starp tiem ir 36 VID amatpersonas, tostarp seši vadītāji.

Prusaks informēja, ka 2022.gadā VID Iekšējās drošības pārvalde kriminālvajāšanas sākšanai nosūtījusi 20 kriminālprocesus, kuros lūgts sākt kriminālvajāšanu pret 16 VID amatpersonām, tostarp trīs vadītājiem.

Savukārt 2021.gadā kriminālvajāšanas sākšanai nosūtīti 14 kriminālprocesi, kuros lūgts sākt kriminālvajāšanu pret 30 VID amatpersonām, tostarp diviem vadītājiem.

Prusaks informēja, ka pēdējos gados ievērojami audzis pret VID amatpersonām sākto kriminālprocesu skaits, jo, piemēram, četros gados no 2014. līdz 2017.gadam kopumā tika sākti 14 kriminālprocesi.

Prusaks sacīja, ka lielākoties šajos kriminālprocesos runa ir par vēsturiskām koruptīvām shēmām un darbībām, kas turpinājušās 10-15 gadus.

Tāpat Prusaks atzina, ka ātrāku kriminālprocesu novešanu līdz tiesai veicina arī prokuratūras iesaistīšanās to izmeklēšanā jau sākotnējā stadijā.

Latvijā

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) ir izsludinājusi iepirkumu par Biķernieku kompleksās sporta bāzes tuneļa pārbūvi un būvju demontāžu, liecina informācija Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS).

Svarīgākais