Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

ES fondu projektā vienreizējo kompensāciju Covid-19 seku mazināšanai saņēmušas 314 ārstniecības personas

© Kaspars Krafts/f64

Eiropas Savienības (ES) fondu projektā par ārstniecības personu piesaisti Rīgā Covid-19 pandēmijas laika krīzes seku mazināšanai vienreizējo kompensāciju saņēmušas 314 ārstniecības personas, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā (VM).

VM noslēdz pieteikumu pieņemšanu ES fondu projektā par ārstniecības personu piesaisti Rīgā Covid-19 pandēmijas laika krīzes seku mazināšanai, jo ir izlietots šim mērķim pieejamais finansējums. Pieteikumi no ārstniecības personām - māsām, māsu palīgiem, ārstu palīgiem un ģimenes ārstiem Rīgā - šajā projektā vairs netiks pieņemti no 1.aprīļa.

Lai Covid-19 pandēmijas krīzes laikā ārstniecības iestādēm piesaistītu papildu personālu, VM aicināja māsas, māsu palīgus un ārsta palīgus - gan jaunos speciālistus, gan cilvēkus, kas vēlas atgriezties profesijā - par savu darba vietu izvēlēties kādu no stacionāriem Rīgā vai Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu (NMPD). Lai risinātu ģimenes ārstu paaudžu nomaiņu, projektā varēja pieteikties un atbalstu saņemt arī pensijas vecuma ģimenes ārsti, kuri nodeva savu praksi jaunajiem ārstiem.

Lai motivētu ārstniecības personas strādāt valsts sektorā, speciālistiem no ES fondiem ar mērķi mazināt pandēmijas krīzes sekas veselības nozarē bija iespējams izmaksāt vienreizēju finanšu atbalstu. Kopumā Eiropas Sociālā fonda projektā "Atbalsts ārstniecības personām darbam Rīgā un atveseļošanās pasākumi veselības nozarē" šādu kompensāciju saņēma 314 speciālisti, kas ir vairāk nekā sākotnēji tika plānots. Atbalsta saņēmējiem tagad noteiktais laika posms, vismaz pieci gadi, ir jānostrādā NMPD vai slimnīcā - ārstniecības iestādēs, kur iedzīvotājiem nodrošina valsts apmaksātos veselības aprūpes pakalpojumus.

Kopš projekta sākuma 28 ārsta palīgi piesaistīti darbam NMPD, 122 māsas un 154 māsu palīgi piesaistīti darba vietām stacionārajās ārstniecības iestādēs, kā arī pieci ģimenes ārsti nodevuši savu praksi, zināšanas un pieredzi pieciem jaunajiem ārstiem.

Ārstniecības personu pieteikumi, kas būs saņemti līdz 1.aprīlim, tiks izskatīti.