Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

LIZDA: Parlamenta lēmums atlikt grozījumus par iestājpārbaudījumiem vidusskolās ir pareizs

© Dmitrijs Suļžics/f64

Parlamenta lēmums atlikt grozījumu skatīšanu par iestājpārbaudījumiem vidusskolās ir pareizs, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) vadītāja Inese Vanaga.

Vanagas ieskatā, Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) iesniegtie grozījumi nebija līdz galam izrunāti ar nozares organizācijām. Viņa domā, ka nepieciešamas padziļinātākas diskusijas, jo iepriekš neesot ņemti vērā vairāki faktori, piemēram, ka skolās esot nepietiekams mācību līdzekļu daudzums jaunā izglītības standarta ieviešanai.

Saeima šodien vienbalsīgi no darba kārtības izslēdza valdībā atbalstītos grozījumus Vispārējās izglītības likumā, ar kuriem sākotnēji bija plānots liegt vispārējās vidējās izglītības iestādēm rīkot iestājpārbaudījumus mācību priekšmetos, kuros pamatskolēni kārto centralizētos eksāmenus.

Priekšlikumu par grozījumu izslēgšanu no darba kārtības iesniedza koalīcijas deputāti Normunds Dzintars (NA), Arnolds Jātnieks (NA), Igors Rajevs (AS), Jānis Dombrava (NA) un Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).

Par šādu lēmumu neizpratnē bija Saeimas Izglītības komisija un IZM.