Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas un Etiopijas sadarbībā tiek saskatīts potenciāls

© pixabay.com

Latvijas un Etiopijas politiskajās konsultācijās amatpersonas bija vienisprātis par abu valstu ekonomiskās sadarbības un pieredzes apmaiņas potenciālu, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Adisabebā, Etiopijā, otrdien un trešdien ĀM valsts sekretāra vietnieks-politiskais direktors Andžejs Viļumsons piedalījās Latvijas un Etiopijas Ārlietu ministriju politiskajās konsultācijās, kā arī tikās ar Eiropas Savienības delegācijas, Āfrikas Savienības un dažādu Āfrikas valstu vēstniecību vadošajām amatpersonām.

Konsultāciju laikā Viļumsons un Etiopijas Ārlietu ministrijas ģenerāldirektors sadarbībai ar Eiropu un ASV Ešete Tilahuns uzsvēra ekonomiskās sadarbības un pieredzes apmaiņas potenciālu, īpaši informācijas un komunikācijas tehnoloģiju un digitalizācijas jomā.

Amatpersonas pārrunāja sadarbības iespējas profesionālajā izglītībā, lauksaimniecībā un ilgtspējīgā ūdens apsaimniekošanā, kā arī apsprieda klimata izmaiņas un citus globālus izaicinājumus, kuru risināšanu sekmētu aktīva Latvijas un Etiopijas sadarbība starptautiskajās organizācijās. Politiskais direktors vērsa uzmanību Krievijas agresijas Ukrainā radīto apdraudējumu starptautiskajai kārtībai un iebrukuma sekām visā pasaulē, tostarp Āfrikas kontinentā.

Vizītes laikā Latvijas delegācija tikās ar ES delegācijas Etiopijā, kā arī ES delegācijas Āfrikas Savienībā vadītāju. Lai pārrunātu aktuālos izaicinājumus un sadarbības prioritātes ar Āfrikas valstīm, Viļumsons tikās ar Āfrikas Savienības Komisijas ģenerāldirektoru, ANO ģenerālsekretāra īpašo pārstāvi Āfrikas Savienībā un Gvinejas-Bisavas, Kenijas, Komoru, Kongo un Nigērijas vēstniekiem Āfrikas Savienībā.