Ceturtdiena, 9.maijs

redeem Einārs, Ervīns, Klāvs

arrow_right_alt Latvijā

Kukuļošanā apsūdzētā ekspolitiķe Baiba Broka beidzot ierodas Latvijā

Baiba Broka © Oksana Džadana/F64

Tiesa divus gadus nevarēja skatīt pēc būtības krimināllietu, kurā par kukuļņemšanu apsūdzēta bijusī tieslietu ministre Baiba Broka. Tiesas noteiktajos sēžu datumos Broka bija ārpus Latvijas – Apvienotajos Arābu Emirātos. Juridisku šķēršļu dēļ nebija iespējama attālināta pieslēgšanās, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Vakar bija otrā tiesas sēde, kad klātienē uz tiesas sēdi bija ieradušies pilnīgi visi tiesu izmeklēšanai nepieciešamie lietas dalībnieki, arī Baiba Broka.

Portāls NRA jau rakstīja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) kādreizējo tieslietu ministri Broku aizturēja 2019.gadā. Viņa tolaik bija Nacionālās apvienības deputāte Rīgas domē un Latvijas Universitātes (LU) rektora vietniece. Lietā apsūdzēti ir arī bijušie "Skonto būve" īpašnieki Guntis Rāvis un Ivars Millers. Apsūdzības ieskatā Rāvis un Millers devuši kukuli Brokai, lai viņa aizstāvētu uzņēmuma intereses LU iepirkumā par Rakstu mājas būvniecību.

Broka apsūdzēta pēc Krimināllikuma panta par kukuļņemšanu, Rāvis - par kukuļdošanu un par stratēģiskas nozīmes ierīces glabāšanu, bet Millers - par kukuļa nodošanas atbalstīšanu.