No 31.marta līdz 9.aprīlim piekto gadu norisināsies Cēsu novada Restorānu nedēļa "Nopūt sparģeli", aģentūru LETA informēja Cēsu novada tūrisma attīstības aģentūras mārketinga un komunikācijas nodaļas vadītāja Jeļena Volkova.
Restorānu nedēļā ieturēt maltīti aicinās deviņi restorāni. Sparģelis izraudzīts par šīs sezonas ēdienkartes galveno sastāvdaļu.
Nedēļas garumā tuvākus un tālākus gardēžus uzņems deviņi Cēsīs un novadā iemīļoti un zināmi restorāni, proti, viesnīcas "Villa Santa" restorāns, restorāns "Jāņoga", viesnīcas "Jonathan SPA Estate" restorāns, restorāns "Ungurmuiža", "H.E. Vanadziņš Ziemeļu restorāns", viesnīcas "Kārļamuiža" restorāns, "Pavāru māja Līgatnē", kafejnīca "Zeit" un "Restorāns 1815".
Apmeklētājiem būs iespēja baudīt trīs kārtu maltīti par 30 eiro. Restorānu nedēļā ēdienkartes atšķirsies no uzņēmumu ikdienā piedāvātā ēdienu klāsta.
Lai nobaudītu īpašos piedāvājumus, nepieciešams veikt iepriekšēju rezervāciju. Ik gadu Restorānu nedēļa norisinās divas reizes - pavasarī un rudenī. Šogad Cēsu novada rudens Restorānu nedēļa plānota no 3.novembra līdz 12.novembrim.