Laikraksts: eirozona gatavojas karam ar Gazprom

Eiropas solidaritāte un tās aktīvā pozīcija varētu radīt šķēršļus «kaprīzajai» politikai, ko attiecībā pret Lietuvu īsteno Krievijas monopolists Gazprom, pagājušajā nedēļā Eiropas Savienības (ES) sammitā norādījis lietuviešu premjers Andrjus Kubiļus.

Šāds paziņojums nācis klajā pēc tam, kad ES pieņēmusi lēmumu tuvāko desmit gadu laikā iztērēt vienu triljonu eiro Eiropas enerģētikas infrastruktūras attīstībai, raksta Nezavisimaja Gazeta.

Lietuvas premjers ir pārliecināts, ka vienotu, integrētu, liberālu un drošu enerģētikas tirgu Eiropai varēs nodrošināt tikai aktīva solidāra visu ES dalībvalstu pozīcija.

«Eiropas solidaritātei ir jābūt nevis kā pasīvai reakcijai, bet gan kā aktīvai politikai, īpaši tad, ja ir darīšana ar tādu monopola uzņēmumu kā Gazprom, kam galu galā būtu jāsamierinās ar konkurences apstākļiem tirgū,» tā Kubiļus.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais