Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

ES fondu finansējumu varētu piešķirt 37 ģimenes ārstu prakšu attīstībai

© pixabay.com

Eiropas Savienības (ES) fondu programmā ģimenes ārstu veselības aprūpes infrastruktūras attīstībai no iesniegtajiem 40 projektiem varētu tikt īstenoti 26 projekti, kas paredz ieguldījumus 37 ģimenes ārstu prakšu infrastruktūras pilnveidē, aģentūru LETA informēja Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) pārstāvji.

Tostarp 18 ģimenes ārstu prakses paredzēts attīstīs Rīgā septiņu projektu ietvaros. Pierīgā īstenos astoņus projektus, Kurzemē - sešus, Latgalē - trīs, bet Zemgalē un Vidzemē - katrā pa vienam projektam.

Ar ES fondu finansējumu individuālajās ģimenes ārsta praksēs būs iespējams veikt gan būvniecības un vides pieejamības nodrošināšanas darbus, gan papildināt medicīnisko, saimniecisko un informācijas tehnoloģiju aprīkojumu un iegādāties mēbeles.

Ģimenes ārsta prakse ar vienu pakalpojuma sniegšanas vietu var pretendēt uz attiecināmo izmaksu kopsummu līdz 15 000 eiro, bet ar divām vai vairākām pakalpojuma sniegšanas vietām - līdz 17 000 eiro.

Finansējuma ierobežotā apmēra dēļ noraidāmi ir 14 projekti, kuros bija plānotas investīcijas 16 ģimenes ārstu prakses vietās, informē CFLA.

Šī bija ceturtā, noslēdzošā programmas projektu atlases kārta.

Projektu atlasē iesniegšana ilga no 2022.gada 22.novembra līdz šā gada 23.janvārim par Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) un valsts budžeta programmā atlikušo finansējumu - vairāk nekā 0,33 miljoniem eiro.

ERAF atbalsts ģimenes ārstu prakšu infrastruktūrai paredzēts darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" specifiskā atbalsta mērķa "Uzlabot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, jo īpaši sociālās, teritoriālās atstumtības un nabadzības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem, attīstot veselības aprūpes infrastruktūru" projektu iesniegumu atlases ceturtās kārtas ietvaros. Šis bija ceturtais, papildus iekļautais uzsaukums ģimenes ārstu prakšu attīstībai 2014.-2020.gada ES fondu plānošanas periodā.