Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Stradiņa slimnīcas sestajā stāvā izveidojies sadūmojums [papildināts 11:53]

© Kaspars Krafts/f64

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas 15.korpusa sestajā stāvā, aizdegoties pārsegumam, izveidojies sadūmojums, līdz ar ko tika evakuēti cilvēki, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Par notikušo nekavējoties tika ziņots Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD), sasaukta slimnīcas Operatīvās vadības grupa un sāktas nepieciešamās darbības pacientu un darbinieku evakuācijai.

Šobrīd situācija ir atrisināta - evakuācija pārtraukta, VUGD brigādes beigušas savu darbu un slimnīca atsākusi strādāt ierastā ritmā.

Plkst.10.08 ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās ierobežot liesmu izplatīšanos - starpstāvu pārsegums dega trīs kvadrātmetru platībā.

Mileiko sacīja, ka pabaidām neesot skaidrs, kāpēc izcēlies piedūmojums, tomēr ēkā notiek remontdarbi, un "kaut kur kaut kas varēja notikt".

Kopumā no sadūmotām telpām evakuēti 14 cilvēki. Pēc VUGD informācijas, sadūmojumā bija cietis arī viens cilvēks. Mileiko apstiprināja, ka tas ir darbinieks, taču situācija neesot tiešā veidā saistīta ar piedūmojumu, bet gan ar paša cilvēka reakciju uz to.

Ārkārtējās situācijas apstākļos darbs notikuma vietā noritēja sekmīgi, sadarbojoties slimnīcas administrācijai, personālam, VUGD brigādēm un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Plkst.10.46 ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā pabeidza.