Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

"Par!" akcijā Valsts prezidenta amata kandidātu līderos izvirzījusies Osipova

Vairāk nekā 300 cilvēki nobalsojuši partijas Kustība "Par!" ("Par!") iniciatīvā "Mana prezidente", kurā visvairāk jeb virs 60 balsīm saņēmusi bijusī Satversmes tiesas priekšsēdētājas Sanita Osipova.

Kā aģentūru LETA informēja "Par!" izpilddirektors Miks Celmiņš, partijas marta vidū sāktajā iniciatīvā Latvijas iedzīvotāji nominējuši 60 sievietes kā iespējamās Valsts prezidenta amata kandidātes.

Visvairāk nominētajai Osipovai seko Baiba Braže, Sandra Kalniete, Ineta Ziemele, Laima Geikina, Liāna Langa, Elīna Pinto un Marija Golubeva, pavēstīja partijā.

"Par!" aicina līdz 31.martam "manaprezidente.lv" nominēt sev atbilstošāko prezidenta amata kandidāti un aprīlī platformā tiks publicētas visvairāk nominētās kandidātes un aicināts cilvēkus balsot par visvairāk nomināciju saņēmušajām iespējamām prezidenta amata pretendentēm.

Balsojuma rezultāti vēlāk tiks nodoti Saeimas priekšsēdētājam un Saeimas deputātiem, "lai tos ņemtu vērā", ievēlot Valsts prezidentu vai prezidenti, norāda Celmiņš.

"Starp mums ir daudz izcilu, iedvesmojošu sieviešu, kuras savu dzīvi velta tam, lai Latvija kļūtu labāka, drošāka un izcilāka. Viņas strādā valsts un privātajā sektorā, sabiedriskajā un politiskajā darbā, biznesā un izglītībā. Viņām ir jābūt arī starp Valsts prezidenta amata kandidātiem," uzsvērts "Par!" kampaņas pamatojumā.