Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Krimināllietu pret advokātu Miķelsonu par darbībām ar "Latvijas projektēšanas sabiedrību" turpinās iztiesāt aprīlī

© pixabay.com

Krimināllietu, kurā advokāts Mārcis Miķelsons kopā ar vēl vienu personu apsūdzēti par noziedzīgām darbībām ar SIA "Latvijas projektēšanas sabiedrība", Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā plāno turpināt skatīt 19.aprīlī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Bez Miķelsona šajā lietā uz apsūdzēto sola sēdies arī Dzintars Skujiņš.

Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurors tiesai šo krimināllietu nodeva 2016.gada novembrī.

Abiem celta apsūdzība par savstarpēji saistītām noziedzīgām darbībām pret personas īpašumu, pārvaldības kārtību, jurisdikciju, kā arī tautsaimniecību.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai Miķelsons un Skujiņš tiek apsūdzēti vairāku noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, piedaloties fiktīvu līgumu un citu dokumentu noformēšanā, kā arī tīši kavējot tiesas nolēmuma izpildi, veicot nekustamā īpašuma piesavināšanās mēģinājumu, tā ieķīlāšanu par labu vienas apsūdzētās personas faktiskajā kontrolē esošajai sabiedrībai ar mērķi turpmāk panākt tā prettiesisku atsavināšanu.

Apsūdzētie mēģinājuši panākt it kā aizdotā kapitāla konvertāciju kapitāla daļās, bet neizdevās no apsūdzēto gribas neatkarīgu iemeslu dēļ, norāda prokuratūra. Tāpat notikusi arī uzņēmumam piederošo naudas līdzekļu piesavināšanās 140 074 eiro apmērā - nelikumīga pārvēršana citas juridiskās personas īpašumā.