Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Aizvadītajā diennaktī Rīgā dzēsts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks

© Mārtiņš Zilgalvis/f64

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 23. marta plkst. 6.30 līdz 24. marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 40 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā divus uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi, informē VUGD.

Plkst. 19.41 VUGD saņēma informāciju, ka Maskavas ielā Rīgā angārā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg viens no diviem kopā sabūvētiem angāriem 870 m2 platībā. Ugunsgrēka dzēšanas darbus apgrūtināja tas, ka tuvākā ūdens ņemšanas vieta atrodas kilometra attālumā, tāpēc notikuma vietā strādāja 36 ugunsdzēsēji glābēji ar astoņām autocisternām un autokāpni, kā arī tika piesaistīts Latvijas dzelzceļa ugunsdzēsības vilciens. Lai nodrošinātu nepieciešamo ugunsdzēsēju glābēju skaitu darbam notikuma vietā un nodrošinātu reaģēšanu uz citiem notikumiem Rīgā, piesaistīts no dežūrmaiņas brīvajā laikā esošais personāls. Angārā sadega piecas vieglās automašīnas. No liesmu izplatības ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās nosargāt otru angāru. Plkst. 03.26 paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Vakar plkst. 08.24 tika saņemts izsaukums uz Jūrmalu, kur 10 metrus no upes krasta tika izcelts bojāgājis cilvēks, kurš tika nodots Valsts policijas amatpersonām.

Vakar Latgalē dzēsts kūlas ugunsgrēks Augšdaugavas novada Sventes pagastā, kur pērnā zāle dega 5000 m2 platībā, kā arī Blaumaņa ielā Daugavpilī, kur kūla arī dega 5000m2 platībā.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumiem, kuros dega elektrības vadi, divi elektrolīnijas balsti, elektroinstalācija, starpsiena un zaru kaudze.