Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

"Latvenergo" dabasgāzi šobrīd piegādā vairāk nekā 20 000 mājsaimniecību

© Vladislavs Proškins/f64

AS "Latvenergo" ar tirdzniecības zīmolu "Elektrum" dabasgāzi šobrīd piegādā vairāk nekā 20 000 mājsaimniecību, aģentūrai LETA pavēstīja "Latvenergo" komercdirektors Dmitrijs Juskovecs.

Viņš skaidroja, ka "Elektrum" kopš 2019.gada piedāvā dabasgāzi mājsaimniecībām, un šobrīd to kā savu tirgotāju ir izvēlējušies vairāk nekā 20 000 mājsaimniecību.

Juskovecs arī pauda, ka "Latvenergo" ar dabasgāzes piedāvājumu ir aktīvs gan medijos, gan uzrunā klientus dažādos kanālos, aicinot neatlikt tirgotāja izvēles jautājumu uz vēlāku laiku. "Redzam, ka interese un aktivitāte pieaug," viņš atzina, prognozējot, ka interese varētu turpināt mēreni pieaugt.

Pēc Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) apkopotajiem datiem, 2022.gada decembrī kopējais mājsaimniecību skaits, kuras lietoja dabasgāzi, bija 372 000.

Tādējādi "Latvenergo" dabasgāzi piegādā nedaudz vairāk kā 5% mājsaimniecību, kuras ir dabasgāzes lietotājas.

Jau ziņots, ka dabasgāzes tirgus atvēršanas process tika sākts 2017.gada 3.aprīlī, nodrošinot visu lietotāju tiesības brīvi izvēlēties tirgotāju, bet paredzot iespēju mājsaimniecības lietotājiem saņem dabasgāzi par regulētu cenu. Savukārt no 1.maija dabasgāzes tirgus būs pilnībā atvērts, kas nozīmē, ka arī mājsaimniecības lietotāji kļūst par brīvā tirgus dalībniekiem.

Tāpat vēstīts, ka "Latvenergo" koncerns pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar 1,842 miljardu eiro apgrozījumu, kas ir par 72,9% vairāk nekā 2021.gadā, savukārt grupas peļņa pieauga 2,6 reizes - līdz 183,417 miljoniem eiro.

"Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī ar dabasgāzes tirdzniecību un elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu. "Latvenergo" pieder valstij, bet uzņēmuma obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.