Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Viesnīcu un restorānu asociācijas vadītājs pastāsta, ko somu tūristi saka par Latviju

© Dmitrijs Suļžics / F64

Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas vadītājs Andris Kalniņš intervijā LETA+ pastāsta, ko somu tūristi domā par Latviju, kā tūrisma galamērķi.

Marta sākumā Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) vadību SIA "Islande Hotel" valdes priekšsēdētājs un līdzšinējais asociācijas valdes loceklis Andris Kalniņš, viņš, vaicāts par jauniem tūrisma tirgiem, norāda uz Skandināvijas valstīm.

"Jārunā ar "Tallink", ar citiem prāmju operatoriem un jānodrošina savienojuma līnijas. Es pat teiktu, ka mums svarīgāka par līniju Rīga-Stokholma būtu līnija Rīga-Helsinki. Šī līnija eksperimentālā kārtā kādu laiku darbojās, ar to ieradās ļoti daudz somu tūristu, viņiem šeit patika," uzskata Kalniņš.

Viņš norada, ka atklātās sarunās somi stāstījuši, "ka viņiem kaut kur pat ir apnikusi Tallina un gribas kaut ko jaunu. Mēs viņiem esam attāluma ziņā labi pieejami, pakalpojumu kvalitāte ir augsta, cenas viņiem šķiet zemas".

Kopumā Kalniņš pieļauj, ka 2023.gada tūrisma sezona būs līdzīga 2022.gada otrajai pusei un viesnīcu aizpildījums būs samērā augsts.