Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Uzņēmumu reģistrs varētu kļūt par pirmo automatizēto reģistru pasaulē

© Vladislavs Proškins / F64

Uzņēmumu reģistrs (UR) ir ceļā, lai kļūtu par pirmo automatizēto reģistru pasaulē, šodien apmeklējot UR, vērtējusi tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV).

Tieslietu ministrijā aģentūru LETA informēja, ka šodien ministre tikās ar UR galveno valsts notāri Gunu Paideri un apsprieda UR darba aktualitātes. Tikšanās laikā tika pārrunāts iestādes transformācijas plāns, lai turpinātu sniegt mūsdienīgus pakalpojumus klientiem un izveidotu labvēlīgu darba vidi darbiniekiem.

Tieslietu ministre tikšanās laikā atzinīgi vērtēja UR digitālo attīstību, sniedzot pakalpojumus klientiem un rūpējoties par datu pieejamību sabiedrībai.

Tikšanās laikā Paidere uzsvēra, ka UR misija ir uzkrāt informāciju sabiedrības interesēs, lai nodrošinātu drošu darījumu vidi Latvijā un Eiropā. Tāpat šobrīd ir būtiski rūpēties par papildu resursiem, lai novērstu riskus iestādes darba kvalitātei un vispārējai darbības nodrošināšanai nākotnē. Tieslietu ministre pauda atbalstu stiprināt UR kapacitāti.

Tāpat tikšanās laikā puses pārrunāja Eiropas Savienības (ES) tiesas pērnā gada spriedumu, kā rezultātā UR ar Tieslietu ministriju vērtē ES Pamattiesību hartā noteikto privātās dzīves neaizskaramību Latvijas jau vairāk kā 20 gadus pastāvošajā uzņēmumu īpašnieku atklātuma regulējumā.