Visi, kuri to gribēja, ir veiksmīgi no Ēģiptes atgriezušies Latvijā

No nemieru plosītās Ēģiptes kūrortiem ir atgriezušies visi Latvijas tūristi. To portālam nra.lv apliecināja Latvijas Tūrisma aģentu asociācijas (ALTA) prezidente Kitija Gitendorfa.

Viņa uzsvēra, ka kopumā no Ēģiptes mājās „pēdējā monemtā” esot atgriezušies ap 400 atpūtnieku, tostarp aptuveni 270 ceļotāji, kuri ar diviem īpaši nozīmētiem reisiem atgriezās Latvijā sestdien.

K. Gitendorfa atzina, ka ar pēdējiem reisiem uz Latviju atlidojuši ne tie vien tūristi, kuri bija tūrisma uzņēmumu "Tez Tour", "Novatours" un "Alida" klienti, bet arī individuālie atpūtnieki. „Cik zinu no tūrisma uzņēmumiem, tad pēdējos reisos tika uzņemti arī vairāki individuālie ceļotāji, kuri vēlējās doties prom no Ēģiptes. Tādējādi uzskatām, ka visi, kuri gribēja atgriezties mājās, ir to izdarījuši,” komentēja Latvijas Tūrisma aģentu asociācijas prezidente. Tiesa, viņa neslēpa, ka nevienam dienestam nav līdz galam pieejama informācija par pilnīgi visiem Ēģiptē esošajiem Latvijas iedzīvotājiem.

Kā jau zināms, Ēģiptē turpinās masu protesti, pieprasot 29 gadus valdījušā prezidenta Hosni Mubaraka atkāpšanos. Protestētājus nav pārliecinājis Mubaraka solījums septembrī paredzētajās prezidenta vēlēšanās nekandidēt uz jaunu amata termiņu.

Latvijas tūroperatori tūristiem piedāvā atceltos ceļojumus uz Ēģipti tur notiekošo nemieru dēļ samainīt uz citu laiku vai atteikties no iepriekš pasūtītā ceļojuma bez soda sankcijām.

Svarīgākais