Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Atsevišķiem darba devējiem ļauj uzreiz veikt fiziskās personas maksātnespēju

© pixabay.com

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā "Par darbinieku aizsardzību darba devēja maksātnespējas gadījumā", kurā kā viens no gadījumiem, kad darba devējam iestāsies maksātnespēja, noteikts fiziskās personas maksātnespējas process.

Jau pašlaik likumā kā darba devēja maksātnespēja ir noteikts arī juridiskās personas maksātnespējas process vai kredītiestādes maksātnespēja.

Likuma izmaiņu anotācijā skaidrots, ka saistītajos, martā Saeimā galīgajā lasījumā pieņemtajos Maksātnespējas likuma grozījumos noteikts, ka individuālajiem komersantiem, zemnieku saimniecībām un zvejnieku saimniecībām uzreiz būs piemērojams fiziskās personas maksātnespējas process. Šāda kārtība būs attiecināma arī uz vēl vienu līdzīgo subjektu - individuālo (ģimenes) uzņēmumu, kuram gan jau pašlaik var tikt piemērots jebkurš no maksātnespējas procesiem.

Līdz ar to šodien veikti saistītie grozījumi likumā "Par darbinieku aizsardzību darba devēja maksātnespējas gadījumā", ar kuriem uzlabots darbinieku aizsardzības regulējums šādos gadījumos.

Kā ziņots, Saeima jau iepriekš martā galīgajā lasījumā pieņēma saistītos, likumprojektu pakotnes pamatgrozījumus Civilprocesa likumā un Maksātnespējas likumā, ar kuriem ieviesti Eiropas Savienības 2019.gada direktīvas nosacījumi.