Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Ārstu biedrība: "Jaunā valdība Latvijas ekonomisko transformāciju ir sākusi ar "nūjas sitienu galvas rajonā""

© Mārtiņš Zilgalvis/f64

Veselības ministrei Līgai Meņģelsonei šajos jaunās valdības pirmajos trīs mēnešos ir izdevies saglabāt dabisko inteliģenci un toleranci pret domu dažādību, šādu vērtējumu aģentūrai LETA pauda Latvijas Ārstu biedrībā (LĀB).

Biedrībā norāda, ka iepriekšējās un šīs valdības vienīgais reālais sasniegums ir premjers, kurš kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas visilgāk un nepārtraukti vadījis valdību, ne mazākā mērā neatbildot par tās pieņemto lēmumu sekām un ne par ko neuzņemoties personisku atbildību. LĀB vērtējumā kolektīvā arogance un augstprātība šajā valdībā ne tikai nav mazinājusies, bet pat pieaugusi.

"Jaunā valdība Latvijas ekonomisko transformāciju ir sākusi, hokeja terminoloģijā runājot, ar "nūjas sitienu galvas rajonā" veselības aprūpei, izglītības nozari no mugurpuses "iegrūžot apmalē". Pēdējās dienās publiski izskanējis, ka premjers Krišjānis Kariņš (JV) uzdevis ministrijām pārskatīt tēriņus papildu finansējuma novirzīšanai veselībai un izglītībai. Cerams, ka tie nav "dūmi" acu aizmiglošanai un, lai sagaidītu valsts budžeta bāzes revīziju un papildu naudas piešķiršanu veselības aprūpes nozarei, nebūs jāgaida vēl vismaz 100 dienas," norādīja LĀB.

Vienlaikus biedrībā atzīmēja, ka veselības ministrei šajos trijos mēnešos ir izdevies saglabāt dabisko inteliģenci un toleranci pret domu dažādību. Pēc konsultācijām ar nozari jūtama ministres spējas ieklausīties un sadzirdēt. Grūti esot atrast kādus nepareizus lēmumus vai kļūdainas stratēģiskās darbības.