Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā

Izskanēs Noras Bumbieres kino dziesmas jaunās versijās

© F64

Šodien plkst.19 Jelgavas kultūras namā notiks Noras Bumbieres fonda rīkots koncerts "Latviešu muzikālo kino pūra lāde un ne tikai", kurā mūsdienu dziedātāji izpildīs Bumbieres repertuāra dziesmas.

Kā norāda fonda vadītāja Māra Zustrupa, koncerts šogad veidots, atceroties Bumbieres ne tikai uz skatuves izpildītās, bet arī latviešu kinofilmām ieskaņotās dziesmas.

Koncerta pirmajā daļā būs iespēja noskatīties nelielus muzikālus fragmentus no filmām "Vella kalpi" (1970), "Melnā vēža spīlēs" (1975) "Dāvana vientuļai sievietei" (1973), "Limuzīns Jāņu nakts krāsā" (1981) un citām, kā arī noklausīties filmām ieskaņoto dziesmu interpretācijas mūsdienu dziedātāju izpildījumā. Savukārt koncerta otrajā daļā skanēs populāras un mazāk zināmas joku dziesmas.

Koncertā piedalās Ira Krauja-Dūduma, Žoržs Siksna, Uģis Roze, Rūta Dūduma-Ķirse, Sabīne Berezina, Patriša un Justs. Pavadījumu atskaņos instrumentālā grupa Edgara Jasa vadībā.

Leģendārās latviešu estrādes zvaigznes Bumbieres vārds nedalāmi saistīts ar latviešu estrādes mūziku un komponistu Raimondu Paulu, pauž koncerta rīkotāji. Sešdesmito gadu beigās Bumbiere kļuva par visu laiku populārāko latviešu dziedātāju. Šobrīd viņas izpildītās dziesmas joprojām skan radio un televīzijā.