Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Opozīcija: "Rīga zaudējusi Baltijas lielākās pilsētas statusu"

© Dmitrijs Suļžics/f64

Rīga zaudējusi Baltijas lielākās pilsētas statusu, debatēs par Rīgas pilsētas budžetu pauda deputāte Inna Djeri (LKS).

Minētais faktors, viņas ieskatā, ietekmē investoru attieksmi, Rīga zaudē Viļņai un Tallinai. Rīgas reģions it kā esot pārņēmis metropoles statusu, bet investoru vidū šis arguments nestrādā, uzskata Djeri.

Opozīcijas deputāte apgalvoja, ka saskaņā ar socioloģisko aptauju datiem pirms pieciem gadiem ar pašvaldības darbu bija apmierināti 70% iedzīvotāju, taču 2022.gadā - vairs ir tikai 40%. "Iedzīvotāji balso ar kājām," norādīja Djeri, akcentējot, ka būtu nepieciešams novirzīt daļu iedzīvotāju ienākumu nodokļa uz tām pašvaldībām, kur iedzīvotāji strādā.

Arī ceļu stāvokļa ziņā Rīga zaudē ne tikai Jūrmalai, bet arī citām galvaspilsētām. Rīgas ielu stāvoklis ir briesmīgs, domā Djeri. Ielu stāvokļa uzlabošana nosaukta par prioritāti, bet tam nav piešķirts pietiekami daudz līdzekļu, tāpat kā pedagogu algu palielināšanai.

Par definēto prioritāšu nepietiekamu atspoguļojumu piešķirto līdzekļu daudzumā jautājumu sadaļā izteicās arī deputāte Anna Vladova (S). Viņa uzskata, ka pārāk daudz līdzekļu - ap 2 miljoniem eiro - ieplānots dažādu jaunu projektu izstrādei, par kuriem neesot skaidri zināms, vai tie tiks realizēti un kad tas notiks. Turpretī pedagogu algu palielināšanai atvēlēts nepilns pusmiljons.

Šodien Rīgas domes sēdē notiek pilsētas budžeta grozījumu izskatīšana.