Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Kariņš uzdevis Aizsardzības ministrijai vērtēt iespējas lauzt līgumu par pārtikas piegādi Latvijas armijai

© Ģirts Ozoliņš/f64

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ir parakstījis rezolūciju, ar kuru Aizsardzības ministrijai uzdots vērtēt iespējas lauzt līgumu par pārtikas piegādi Latvijas armijai ar iepirkumā uzvarējušo uzņēmumu "Zītari LZ", vienlaikus nodrošinot pārtikas apgādes nepārtrauktību, aģentūrai LETA pavēstīja premjera birojā.

Ministru prezidents ir uzdevis to vērtēt, ņemot vērā informāciju par nepilnībām publiskajā iepirkumā pārtikas piegādei Nacionālo bruņoto spēku vajadzībām.

Aizsardzības ministrijai informatīvais ziņojums par līguma laušanas iespējām ir jāsagatavo līdz šā gada 31.martam, lai to būtu iespējams izskatīt valdības sēdē 4.aprīlī.

Aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA) jau 7.martā paziņoja, ka Aizsardzības ministrija turpina vērtēt šo līgumu. "Mēs esam procesā, un tiek padziļināti vērtēts no juridiskajiem aspektiem, ko nozīmētu lauzt šo līgumu, un kādas būtu juridiskās sekas," toreiz uzsvēra ministre.

Jau ziņots, ka ceturtdien, 16.martā, KNAB vairākos objektos Rīgā un citviet Latvijā veica kriminālprocesuālās darbības, tostarp 14 tiesas sankcionētas kratīšanas saistībā ar Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkuma centra (VALIC) īstenoto iepirkumu "Loģistikas pakalpojums par pārtikas piegādi NBS vajadzībām". Tāpat veiktas personu aizturēšanas.

Patlaban četrām kriminālprocesā iesaistītajām personām - diviem iepirkuma komisijas locekļiem, uzņēmuma pārstāvim un bijušā aizsardzības ministra padomniekam ir tiesības uz aizstāvību. Nevienai personai šajā kriminālprocesā nav piemēroti drošības līdzekļi.

Plašāku informāciju par kriminālprocesā iesaistītajām personām birojs patlaban nevarot sniegt.