Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

"Printful" ziedos 80 000 ASV dolāru Latvijas LGBTQ+ atbalsta centram

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Apdrukas un šūšanas ārpakalpojumu uzņēmuma "Printful" investors, privātais investīciju uzņēmuma "Bregal" un ar to saistītais labdarības fonds "COFRA Foundation" ziedos 80 000 ASV dolāru (84 760 eiro) Latvijas pirmajam LGBTQ+ atbalsta centram - LGBT namam Rīgā, informēja LGBT un viņu draugu apvienība "Mozaīka".

LGBT nams Stabu ielā tika atvērts 2019. gada novembrī, bet Covid-19 noteikto ierobežojumu dēļ tas pilnvērtīgi sāka funkcionēt tikai 2021. gadā.

Līdzekļus tikšot izlietoti LGBT nama darbības nodrošināšanai, tai skaitā bezmaksas HIV testēšanai, psiholoģiskajam atbalstam, ārstu konsultācijām, kā arī juridiskam atbalstam vardarbības upuriem un visu ģimeņu atzīšanai. Papildus tam LGBT namā pieejams resursu centrs plaša spektra profesionāļu apmācībām, kā arī vieta studentiem un citiem interesentiem, kuri vēlas padziļināti pētīt LGBTQ+ kopienas attīstību.

Finansējums nāk no trīs miljonu ASV dolāru vērtas programmas "Bregal Helps Initiative", kas palīdz investora portfeļa uzņēmumiem, piemēram, "Printful", atbalstīt vietējās kopienas. Kopš šīs iniciatīvas uzsākšanas 2020. gadā, tā izsniegusi vairāk nekā 40 dāvinājumus dažādām labdarības organizācijas visā pasaulē.

Jau ziņots, ka "Bregal Sagemount" 2021.gadā investēja "Printful" 130 miljonus dolārus (106,6 miljonu eiro), kas ļāva "Printful" kļūt par pirmo Latvijas "vienradzi" jeb jaunuzņēmumu, kas sniedzis vairāk nekā viena miljarda ASV dolāru tirgus vērtību. "Bregal Sagemount" investīcijas veicis, neiegūstot kontroles tiesības pār uzņēmumu.