Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Šogad jau otrai trīnīšu ģimenei valdība piešķir 15 tūkstošu eiro pabalstu

© Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Valdība otrdien, 14. martā, atbalstīja 15 tūkstošus eiro pabalsta piešķiršanu Sardovu ģimenei, kurai šā gada 6. martā Rīgas Dzemdību namā piedzima trīnīši. Pabalsts piešķirts no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Labklājības ministre Evika Siliņa: “Man ir liels prieks no sirds sveikt jaundzimušo bērniņu vecākus! Tas ir liels un ne tik biežs notikums, jo tie jau otrie trīnīši, kuri ir piedzimuši šajā gadā. Pati esmu trīs bērnu mamma un zinu, cik lielas rūpes un atbildība vecākiem ir par saviem bērniem, tāpēc arī valsts sniegts atbalsts ir ļoti būtisks. Jaunajiem vecākiem šis ir trīskāršs prieks, bet trīskārši ir arī rūpes, tāpēc valdības piešķirtais pabalsts viņiem lieti noderēs. Vēlu visai ģimenei stipru veselību un pacietību!”

Šie ir jau otrie trīnīši, kas šogad piedzimuši Latvijā. Ģimenēm, kurās piedzimuši trīnīši, jau no 1993. gada tiek sniegts vienreizējs materiālais atbalsts, izmaksājot sociālo pabalstu. Pabalstu izmaksā Labklājības ministrija.

Pēdējā desmitgadē: 2013. gadā vienreizējais sociālais pabalsts sakarā ar trīnīšu piedzimšanu tika izmaksāts vienai ģimenei, 2014. gadā - piecām ģimenēm, 2015. gadā - trīs ģimenēm, 2016. un 2017. gadā - katrā divām ģimenēm, 2018. gadā - četrām ģimenēm, savukārt 2019., 2020. un 2021. gadā - katrā vienai ģimenei,