Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Covid-19 vakcīnu uzglabāšanai valsts tērēs vairāk kā pusmiljonu eiro

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Par 600 000 eiro paredzēts nodrošināt esošo un piegādāto vakcīnu pret Covid-19 uzglabāšanu, aģentūra LETA noskaidroja Nacionālajā veselības dienestā (NVD).

Atklāta konkursa rezultātā 2023.gada 1.martā, lai nodrošinātu faktiski piegādāto vakcīnu pret Covid-19 uzglabāšanu, starp NVD, Slimību profilakses un kontroles centru un SIA "Magnum Medical" noslēgts līgums, kurā noteikts, ka komersants līdz 2024.gada 31.decembrim nodrošina esošo un piegādāto, izņemot "Pfizer", vakcīnu pret Covid-19 uzglabāšanu atbilstoši ražotāja noteiktajām prasībām. Tāpat komersants veic vakcinācijas fakta karšu uzglabāšanu, vakcīnu komplektēšanu un nodošanu loģistikas pakalpojumu sniedzējam.

Līguma maksimālā summa šim laika periodam ir 600 000 eiro. Tā paredzēta faktiski piegādāto vakcīnu uzglabāšanai šajā laika periodā, un finansējuma faktiskais patēriņš būs atkarīgs no uzglabājamo vakcīnu apjoma.

NVD skaidroja, ka Covid-19 vakcīnu uzglabāšanas procesā ļoti svarīgi ir nodrošināt vakcīnu ražotāja noteiktās prasības, piemēram, "Moderna" un "Johnson & Johnson" vakcīnas glabājamas -25 līdz -15 grādu temperatūrā.

NVD arī piebilda, ka vakcīnu uzglabāšanas pakalpojums tiek izmantots visām vakcīnām, ko valsts iepērk - gan Covid-19 vakcīnām, gan arī vakcinācijas kalendārā iekļautajām vakcīnām.