Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

No Kongresu nama uz Ukrainu pavadīts humānais konvojs ar trim piepildītiem mikroautobusiem

© Publicitātes foto

Sestdien Rīgā, laukumā pie Kongresu nama, notika humanitārā konvoja pavadīšana uz Ukrainu, turp sūtot trīs lielus mikroautobusus, kas piekrauti ar dažādām precēm, aģentūru LETA informēja Latvijas ukraiņu konfederācija "Viče".

Kravu nokomplektēja un to līdz Ukrainas aizstāvjiem nogādās Latvijas ukraiņu konfederācija "Viče".

Kravā ir pārtika un silti pledi valsts iekšienē pārvietotajiem cilvēkiem, kas bēguši no krievu okupētajām teritorijām. Busi nogādās Ukrainas bruņoto spēku kareivjiem latviešu mednieku dāvinātus konservus un maltīšu komplektus, kas aprīkoti ar pašsasildīšanu, kas ir neaizvietojama lieta tiem, kas šobrīd atrodas ierakumos kaujas laukos Bahmutas virzienā. Par maltīšu nodrošināšanu rūpējas pianists Andrejs Osokins.

Ukrainas vēstniecības vadītāja pienākumu izpildītājs Jurijs Zaharčuks uzsvēra, ka Latvijas valsts ir pārliecinoša līdere pēc Ukrainai sniegtā atbalsta - palīdzības apmērs drīz sasniegs 1% no iekšzemes kopprodukta. Savukārt nevalstiskās organizācijas, uzņēmumi un cilvēki gada laikā saziedojuši 38 miljonus eiro. "Vārds "paldies" no Ukrainas puses tiek lietots ļoti bieži, bet mēs tajā iekļaujam visdziļāko jēgu un milzīgu pateicību," teica Zaharčuks, augsti novērtējot to, ka tie, kuri jau tā daudz palīdz, nāk arvien ar jaunām iniciatīvām un jautājumiem, kā vēl viņi var atbalstīt Ukrainas cīņu ar krievu okupantiem.

Konvojā ir arī vairāki karavīriem paredzēti automobiļi. 72. brigādei tiks nosūtīti divi apvidus auto un divi dronu "Atlas Pro" kompleksi. Šie bezpilota lidaparāti ir iegādāti no labdarības fonda "Ziedot.lv" pārvirzītajiem līdzekļiem, ko pēc Ralfa Eilanda aicinājuma ziedojuši bezpilota lidaparāta "Bayraktar" iegādei.

"Latvieši nenogurst no palīdzības sniegšanas Ukrainai, turpina ziedot. Mēdz būt mēneši, kad varbūt lielo komunālo rēķinu ietekmē ir mazāk ziedojumu, bet kopumā - Latvija turpina to darīt," uzsver "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta.

Vēl viens pikaps, kuru nodrošināja biedrība "Agendum" (tviterkonvojs), nonāks 36. brigādes jūras kājniekiem, kuri aizstāvēja "Azovstal" rūpnīcu pagaidām okupētajā Mariupolē.

Pateicoties biedrībai "Tavi draugi", apvidus auto tika piekrauts ar bezdūmu tranšeju svecēm, maskēšanās tīkliem un adītām vilnas zeķēm Ukrainas aizstāvjiem. Savukārt, pateicoties "Viče" atbalstītājam - uzņēmumam "Latvijas finieris", uz Ukrainu brauks kannas ar degvielu, drons, riepas ar bezceļa protektoru, kā arī uzņēmums nodrošina visu, kas braucienam nepieciešams.

Centrs "Es esmu Mariupole" Dnipro, kas sniedz atbalstu cilvēkiem, kuriem Krievija atņēmusi mājas, saņems vairākus simtus individuālu komplektu no veikalu tīkla "Maxima Latvija" un pledus no "Kesko Senukai Latvija". Tāpat Dnipro pilsētas metro saņems transformējamas gultas, jo stacijas kalpo kā bumbu patvertnes gaisa trauksmes laikā.