Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Latvijā

Kultūras ministrija noslēdz 60 000 eiro vērtu līgumu par mazākumtautību kultūras savpatnības saglabāšanu

© Ģirts Ozoliņš / F64

Kultūras ministrija (KM) noslēgusi 60 000 eiro vērtu līdzdarbības līgumu ar biedrību "Itas Kozakevičas Latvijas Nacionālo Kultūras biedrību asociācija" (LNKBA) par mazākumtautību kultūras savpatnības saglabāšanu, liecina informācija KM tīmekļvietnē.

Līgums paredz, ka LNKBA nodrošinās pasākumu norisi mazākumtautību kultūras un savpatnības saglabāšanai un attīstībai, kā arī veicinās izpratni par mazākumtautību kultūras mantojuma lomu latviskajā kultūrtelpā, īstenojot mazākumtautību organizāciju koncertus, izrādes, festivālus un citus pasākumus, nodrošinot to regularitāti, daudzveidību un pieejamību plašākai sabiedrībai.

LNKBA apņēmusies sarīkot ne mazāk kā sešus koncertus vai dziesmu konkursus gadā un divus koncertus bērniem un jauniešiem. Tāpat biedrība sarīkos ne mazāk kā sešas izstādes.

Līgums paredz, ka LNKBA jāsarīko ne mazāk kā divi festivāli, tai skaitā nedēļu ilgs mazākumtautību festivāls "Vienoti dažādībā-2023". Biedrība rīkos arī ne mazāk kā trīs tematiskos pasākumus, tai skaitā vienu literāri muzikālu vakaru.

LNKBA nodrošinās, ka biedrības ēkas, kas atrodas Slokas ielā 37, telpas būs pieejas mazākumtautību organizācijām dažādu pasākumu īstenošanai vismaz 200 dienas gadā. Tāpat biedrība latviešu valodā informēs par pasākumiem LNKBA tīmekļvietnē un sociālajos tīklos.

Līgumā paredzētie pasākumi LNKBA jāīsteno līdz 31.decembrim.