Uz jaunatnes ziemas olimpiādi pulcējas 1078 dalībnieki

Latvijas jaunatnes ziemas oilimpiāde, kalnu slēpošana un snovbords Lido kalnā © Lauris Vīksne, f64

Latvijas jaunatnes ziemas olimpiādē Ērgļos, Siguldā un Lido kalnā, kas notiek jau 15. reizi, pulcējas necerēti liels dalībnieku skaits - 1078 skolēni no 117 skolām.

Jau tradicionāli liels dalībnieku skaits piedalījās tartiem snovbordā (224 dalībnieki) un kalnu slēpošanā (208 dalībnieki). Palielinājusies arī skolēnu interese par biatlonu (114 dalībnieki). Hokeja turnīrā piedalīsies 22 skolu komandas – vecākajā skolēnu grupā 18 komandas, jaunākajā grupā 4 komandas.

Savukārt Siguldas kamaniņu trasē spēkiem mērojas jaunieši, kas trenējās kamaniņu sportā, bet šīs sacensības norisināsies martā, jo februārī Siguldas kamaniņu un bobsleja trase ir noslogota ar citām sacensībām. Kamaniņu sportā uzrādītie rezultāti netiks iekļauti skolu kopvērtējumā.

Pie Lido kalna ķibeli piedzīvoja kāds autobuss, kurš, nesasniedzis galamērķi, ieslīdēja grāvī. Bērni negadījumā gan nav cietuši.

Jaunatnes olimpiādes laikā jauniešus atbalsta un uz jauniem rekordiem iedvesmo olimpiskos spēļu dalībnieki – kalnu slēpotājs Roberts Rode un biatlonists Jēkabs Nākums, kuri kalnu slēpošanas un distanču slēpošanas trasēs izgāja ar pirmo starta numuru un uzdeva toni jaunajiem un noteikti mazāk pieredzējušajiem sacensību dalībniekiem. Līdzjutēju vidū ir arī LOK vadība – prezidents Aldons Vrubļevskis, ģenerālsekretārs Einars Fogelis un viceprezidents Žoržs Tikmers.

Šogad olimpiādes atklāšanas ceremonija Ērgļu estrādē notiks 4.februārī, pulksten 19.00, bet pirmās dienas sacensību uzvarētāju apbalvošanas ceremonija noritēs Ērgļu Saieta namā no 20:00. Individuālie sacensību uzvarētāji katrā vecuma grupā saņems olimpiādes medaļu un LOK diplomu. Katrs olimpiādes dalībnieks par piemiņu saņems ģenerālsponsora O!Karte suvenīrus ar Latvijas Jaunatnes olimpiādes simboliku.

Par aizraujošu atpūtu pēc sacensībām parūpējusies Swedbank Jauniešu programma Open, uzaicinot vienu no Latvijas labākajiem dīdžejiem Tomu Grēviņu.

Svarīgākais