Šonedēļ gandrīz dubultojies atlīdzību pieteikumu skaits par bojātiem transporta līdzekļiem

© pixabay.com

Nepastāvīgo laika apstākļu ietekmē atlīdzību pieteikumu skaits par bojājumiem transportlīdzekļiem šonedēļ pieaudzis par vidēji 82% salīdzinājumā ar iepriekšējām nedēļā, aģentūrai LETA pavēstīja risku apdrošinātāja "BTA Baltic Insurance Company" (BTA) pārstāvji.

Kompānijā skaidro, ka kūstošais sniegs arī šogad paver skatu uz pavasarim tipisku ceļu un ielu stāvokli - lielākas un mazākas bedres, uzburbis asfalts, no ceļu seguma izrauti akmentiņi, ko automašīnu riteņi met citu transportlīdzekļu vējstiklos. Kombinācijā ar ik pa laikam uznākošo apledojumu un puteni, veidojas auto vadīšanai sarežģīti apstākļi.

Pēc BTA pārstāvju paustā, visbiežāk norādītie bojājumi ir plaisas priekšējā vējstiklā, kas radušās pretim braucošo transporta līdzekļu riteņu mesto akmeņu dēļ. Vairākus desmitus negadījumu izraisījuši apledojušie ceļi un redzamību apgrūtinošā putināšana. To dēļ autovadītājiem nav izdevies savaldīt spēkratus un tie ieslīdējuši grāvī, vai arī nav paspējuši apstāties pie krustojuma un ietriekušies priekšā stāvošā automašīnā.

Salīdzinoši daudz pieteikumu saņemts par automašīnas apakšas aizsargdaļu noraušanu, iebraucot kupenās, kā arī par tīrīšanas tehnikas nodarītajiem bojājumiem stāvlaukumos atstātām automašīnām. Tām noskrāpēti sāni, iebuktētas durvis vai norauti rokturi. Zaudējumus automašīnu īpašniekiem sagādājuši arī pagalmu un garāžu vārti, kas nav bijuši pietiekami nostiprināti un vēja brāzmas dēļ iebraukšanas brīdī iepūsti auto sānos.

Pieaug arī pieteikumu skaits par pārsistām riepām un deformētiem diskiem, iebraucot bedrēs. Īpaši bīstamas ir peļķēs apslēptās bedres.