Valsts policijas darbiniekiem izmaksās formas tērpu kompensācijas

Valsts policija, plānojot finanses 2011. gadam, radusi iespēju jau februārī izmaksāt amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm likumā paredzēto formas tērpu kompensāciju par 2010. gadu.

Sociālā garantija - formas tērpa kompensācija paredzēta Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā, kas nosaka, ka Iekšlietu ministrijas sistēmas iestādes vai Ieslodzījumu vietu pārvaldes amatpersonai ar speciālo dienesta pakāpi vai karavīram, kam dienesta pienākumi to specifikas dēļ veicami civilajā apģērbā, kompensē dienesta pienākumu izpildei nepieciešamā apģērba iegādi.

Kompensācijas apmēru un piešķiršanas kārtību nosaka Ministru kabineta 2010. gada 21. jūnija noteikumi Nr. 565, kas paredz, ka dienesta pienākumu izpildei nepieciešamā apģērba iegādes kompensācijas apmērs ir 85 lati gadā.

Dienesta pienākumu izpildei nepieciešamā apģērba iegādes kompensācija tiek izmaksāta reizi gadā, ja amatpersona ar speciālo dienesta pakāpi amatā, kas dod tiesības saņemt kompensāciju, attiecīgajā laika posmā ir nodienējusi vairāk nekā sešus mēnešus.

Svarīgākais