Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

CAA: Marta sākumā Latvijas gaisa telpu šķērsojušā lidmašīnā tomēr nav atradies Kadirovs

© unsplash.com

Marta sākumā no Krievijas caur Latvijas gaisa telpu uz Nirnbergas lidostu Vācijā lidojošajā gaisa kuģī iepriekš medijos minētās personas nav atradušās, norāda Civilās aviācija aģentūra (CAA).

"Esam pabeiguši pārbaudi. 4.marta lidojums ir bijis pamatots, atbilstošs regulējumam medicīnas evakuācijas nolūkā. Saņemtā informācija liecina, ka uz gaisa kuģa neatradās publiskajā vidē izskanējušās personas," saka CAA pārstāvis Aivis Vincevs.

Iepriekš aģentūra LETA, atsaucoties uz ārvalstu medijiem, ziņoja, ka caur Latvijas un vairāku citu Eiropas valstu gaisa telpu lidojusi medicīniskās palīdzības lidmašīna ar sankcijām pakļautu personu no Krievijas.

Par Vācijas uzņēmumam "Augustus Business Aviation" piederošās lidmašīnas "Bombardier Challenger 604" lidojuma maršrutu kļuva zināms no vietnes "Flightradar24", kurā var sekot lidojumiem. Lidmašīna, kas aprīkota ar reanimācijas iekārtām, no Frankfurtes ieradusies Maskavas Vnukovas lidostā, bet pēc tam devusies uz Nirnbergu.

Mediji vēstīja, ka no Maskavas uz Vāciju ar lidmašīnu aizvesta persona, kas ir Rietumvalstu sankciju sarakstos, un minēja vairākus variantus par to, kurš varēja būs lidmašīnā.

Tika norādīts, ka uz lidmašīnā varētu būt atradies, piemēram, čellists Sergejs Roldugins, kurš tiek uzskatīts par Krievijas prezidenta Vladimira Putina aktīvu turētāju un tiek dēvēts par "Putina maku", Putina iecienītās grupas "Ļube" solists Nikolajs Rastorgujevs vai Čečenijas vadītājs Ramzans Kadirovs.

Sestdien, 4.martā, Latvijas gaisa telpu tranzītā no Frankfurtes uz Maskavu (Vnukovo lidostu) šķērsoja gaisa kuģis "Bombardier Challenger 604". Tāpat šajā pašā dienā tas pats gaisa kuģis "Bombardier Challenger 604" Latvijas gaisa telpu šķērsoja tranzītā no Maskavas (Vnukovo lidostas) uz Nirnbergas lidostu Vācijā.