Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

BKUS: Lielākā daļa parādu ir par saņemto ēdināšanas pakalpojumu stacionārā pacientu vecākiem

© Oksana Džadana/ F64

Lielākā daļa Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) pacientu parādu ir par ēdināšanas pakalpojumiem stacionārā vecākiem vai likumiskajiem pārstāvjiem, nevis par ārstniecības pakalpojumiem, aģentūrai LETA pavēstīja slimnīcā.

BKUS pārstāve Laura Baldiņa skaidroja, ka bērniem par no valsts budžeta sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem nav līdzmaksājuma, jo tie līdz 18 gadu vecumam ir bez maksas. Šī iemesla dēļ uz slimnīcas ikdienas darbību atsevišķajiem parādiem par saņemtajiem ārstniecības pakalpojumiem nav būtiskas ietekmes. Kopumā maksas pakalpojumu īpatsvars BKUS ir aptuveni 2% līdz 3%.

Viņa gan piebilda, ka ir atsevišķi parādnieki, kuri ārstējušies stacionārā un ir citu valstu pilsoņi. Dažkārt gadās, ka par maksas pakalpojumiem nenorēķinās pieaugušie, kuriem Bērnu slimnīcā ir iespēja saņemt atsevišķus maksas pakalpojumus, bet lielākoties tas ir līdzmaksājums par saņemto pakalpojumu un šo neapmaksāto rēķinu kopskaits ir ļoti neliels.

Ja kāds no BKUS aiziet, saņemot rēķinu, kuru noteiktajā laikā nesamaksā, viņam tiek sūtīts atgādinājuma sms. Savukārt, ja arī pēc atgādinājuma parāds netiek nokārtots, rēķins atkārtoti tiek sūtīts uz norādīto e-pasta adresi ar lūgumu veikt apmaksu pēc iespējas ātrāk. Tikai pēc tam, ja pēc atgādinājumiem neseko samaksa, lieta tiek nodota parādu piedziņai.

Līdz šim, pēdējā pusgada periodā, neapmaksāti ir 105 rēķini, rēķinu summas nav lielas. Lielākā daļa parādu ir par saņemto ēdināšanas pakalpojumu stacionārā pacientu vecākiem vai likumiskajiem pārstāvjiem, nevis par ārstniecības pakalpojumiem.