Piešķir 106 840 eiro policistiem par virsstundu darbu padomju un nacistisko režīmu slavinošo objektu demontāžas laikā

© Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

 Valdība otrdien atbalstīja 106 840 eiro piešķiršanu policistiem par virsstundu darbu padomju un nacistisko režīmu slavinošo objektu demontāžas laikā.

Nauda tiks pārskaitīta no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Iekšlietu ministrija norādījusi, ka Valsts policijas (VP) amatpersonas veica monitoringu sociālajos medijos ar mērķi identificēt personas, kuras ar saviem izteikumiem aicināja iedzīvotājus uz sabiedriskās kārtības pārkāpumiem pieminekļu demontāžas laikā. Savukārt Rīgā, Liepājā, Daugavpilī un Rēzeknē nodrošināta sabiedriskā kārtība un ceļu satiksmes drošība pie demontējamajiem objektiem un to apkārtējā teritorijā, nepieļaujot un novēršot nepiederošu personu iekļūšana pie demontējamajiem objektiem pieminekļu demontāžas laikā.

VP amatpersonas nodrošināja bezpilota gaisa kuģu izmantošanu pieminekļu demontāžas laikā un veica gaisa telpas monitoringu, nepieļaujot nesankcionētus bezpilota gaisa kuģu lidojumus virs demontējamajiem objektiem. Tāpat VP nodrošināja demontēto objektu oriģinālo detaļu vai fragmentu pavadīšanu, eskortēšanu no demontāžas vietām uz Latvijas Okupācijas muzeja glabāšanas vietu.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais