Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Latvijā aug mazumtirdzniecības apgrozījums

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā janvārī, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pirms gada, palielinājies par 2,8%, tai esot starp 12 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, kur šajā periodā reģistrēts kāpums, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" pirmdien publiskotie dati par 21 bloka dalībvalsti.

Straujākais kāpums šajā periodā fiksēts Slovēnijā (+18,5%), Rumānijā (+5,8%) un Maltā (+5,7%). Lietuvā mazumtirdzniecības apgrozījums janvārī bijis par 2,1% lielāks nekā pirms gada.

Tikmēr straujākais kritums reģistrēts Beļģijā (-8,9%), Vācijā (-6,8%), kā arī Dānijā un Zviedrijā (abās valstīs -5,8%).

ES valstīs, par kurām pieejami dati, mazumtirdzniecības apgrozījums janvārī gada salīdzinājumā sarucis kopumā par 2,2%, bet eirozonas valstīs - par 2,3%.

Tikmēr salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mazumtirdzniecības apmērs janvārī gan ES, gan eirozonā palielinājies par 0,3%.

Lielākais kāpums mēneša izteiksmē bijis Nīderlandē (+4,9%), Luksemburgā (+4,6%) un Slovēnijā (+4,1%), bet straujākais samazinājums fiksēts Austrijā (-9,8%), Slovākijā (-1,4%) un Ungārijā (-0,6%). Latvijā mazumtirdzniecības apgrozījums šajā periodā palielinājies par 1,4%, bet Lietuvā - par 2%.

Dati nav pieejami par Čehiju, Grieķiju, Horvātiju, Igauniju, Itāliju un Spāniju.