Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonu apsūdz par sistemātisku nelikumīgu informācijas iegūšanu un nodošanu

© Vladislavs Proškins / F64

Prokuratūra apsūdzējusi kādu nu jau bijušo Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonu par sistemātisku nelikumīgu informācijas iegūšanu no sev pieejamām datu bāzēm.

Prokurore pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Iekšējās drošības pārvaldes veiktās izmeklēšanas tiesai vienošanās procesa kārtībā nodevusi krimināllietu par neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, izpaušanu, aģentūra LETA uzzināja prokuratūra.

Amatpersona laikā no 2018. līdz 2020.gadam ļaunprātīgi izmantoja piekļuves tiesības gan Ceļu satiksmes drošības direkcijas informācijas sistēmai, gan VID informācijas sistēmām, kurās sistemātiski ieguva dažādu informāciju par fiziskajām un juridiskajām personām, tostarp nodokļu maksātājiem.

Iegūto informāciju amatpersona nosūtīja kādam cilvēkam, tādējādi vairākkārt izpauda viņam ierobežotas pieejamības informāciju.

Izvērtējot izdarīto noziedzīgo nodarījumu smagumu, raksturu, kaitīgumu un apsūdzētā personību, kā arī to, ka apsūdzētais pilnībā atzina savu vainu, prokurore ar apsūdzēto noslēdza vienošanos par sodu.

Vienošanās paredz, ka prokurore lūgusi tiesu viņam piespriest nosacītu brīvības atņemšanas sodu. Tagad Rīgas pilsētas tiesai būs jāizlemj vai vienošanos apstiprināt.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.