Vakar divās skolās notikusi cilvēku evukuācija

© Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency

Piektdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumus uz divām izglītības iestādēm par nelieliem ugunsgrēkiem.

Plkst.12.54 VUGD saņēma izsaukumu uz izglītības iestādi Lielajā ielā Tukumā, kur bija izveidojies neliels sadūmojums. Noti kuma vietā konstatēts, ka otrā stāva labierīcībās deg atkritumu konteiners 0,5 kvadrātmetru platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās 206 cilvēki.

Savukārt ap plkst.13.30 līdzīgs izsaukums tika saņemts uz izglītības iestādi Paula Lejiņa ielā Rīgā, kur iestādes trešā stāva labierīcībās dega koka starpsiena un plastmasas papīra turētājs 0,5 kvadrātmetru platībā un otrā stāva labierīcībās - koka starpsiena un plastmasas papīra turētājs viena kvadrātmetra platībā. Degšanu trešajā stāvā darbinieki novērsa pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās. No ēkas evakuējās 485 cilvēki.

Plkst. 17.59 VUGD saņēma informāciju, ka Mazajā nometņu ielā Rīgā kādas ēkas pagrabā izlijis litrs kairinošas ķīmiskas vielas, iespējams, šķidrums ar formaldehīdu. Ugunsdzēsēji glābēji no ēkas evakuēja 11 cilvēkus un veica vielas, kurai bija uzbērtas smiltis, savākšanu konteinerā, ko tālāk nodos utilizācijai. Tāpat tika izvēdinātas telpas.

Ap plkst.18.30 VUGD saņēma informāciju, ka Zasulauka ielā Rīgā uz neapsaimniekotas divstāvu ēkas jumta atrodas četri nepilngadīgie, kas paši saviem spēkiem nevar nokļūt lejā. Ugunsdzēsēji glābēji cilvēkus nocēla un veica pārrunas par šādas rīcības bīstamību.

Svarīgākais