Liepājas Olimpiskā centra peldbaseinu pabeigs decembrī

Liepājas Olimpiskajam centra(LOC) peldbaseina un SPA kompleksa būvniecība laika apstākļu dēļ, lai nepalielinātu būvniecības izmaksas, ir pagarināta. Tikmēr turpinās darbi pie būvniecības optimizēšanas un efektīvāka apsaimniekošanas modeļa plānošanas.

Kā uzsver LOC Valdes priekšsēdētājs Gatis Griezītis, peldbaseina un SPA kompleksa būvniecība noteikti tiks pabeigta decembrī.

Liepājā šī sporta būve ir ļoti nozīmīga, lai izveidotu jaunu atspēriena punktu mazajiem un lielajiem peldētājiem. Turklāt jaunajā baseina kompleksā varēs notikt arī Latvijas mēroga peldēšanas sacensības.

Peldbaseinu un SPA kompleksu būvē par līdzekļiem, kas saņemti kā pievienotās vērtības nodokļa atmaksa par Sporta un kultūras centra rekonstrukcijas jeb Olimpiskā centra pirmās kārtas celtniecību. Kompleksu būvē līdzās Olimpiskajam centram Brīvības ielā bijušā bērnudārza vietā.

Projektā iecerēts uzbūvēt sešu celiņu peldbaseinu 25 metru garumā ar skatītāju tribīnēm līdz 300 vietām, relaksācijas zonu, ar dažādām pirtīm, ūdens masāžas, burbuļvannas, kā arī 90 centimetru dziļš baseins bērniem. Ēkas platība būs aptuveni 3000 kvadrātmetru. Projektu izstrādājis "AKA birojs" arhitekta Andra Kokina vadībā.

Svarīgākais