Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

"Latvijas valsts mežu" pagaidu padomi plānots iecelt piektdien

© Kaspars Krafts / F64

VAS "Latvijas valsts meži" pagaidu padomi plānots iecelt piektdien, aģentūrai LETA pavēstīja Zemkopības ministrijas (ZM) valsts sekretārs Raivis Kronbergs, kurš akcionāru sapulcē pārstāv ministriju.

Viņš informēja, ka ir sagatavots saraksts ar potenciālajiem kandidātiem, kuri varētu ieņemt "Latvijas valsts mežu" padomes locekļu amatus.

Tostarp Kronbergs minēja, ka jau pēc Kaspara Ozoliņa atkāpšanās no amata pirms aptuveni divām nedēļām tika meklēti kandidāti padomes locekļa amatam un pieteikumu bija pietiekami daudz, lai būtu iespējams nokomplektēt pagaidu padomes sastāvu.

Viņš atklāja, ka viens no potenciālajiem kandidātiem ir no valsts pārvaldes, viens ir docētājs, bet pārējie kandidāti ir no meža nozares.

Tāpat Kronbergs informēja, ka izraudzītie kandidāti ceturtdien, 2.martā, ir devuši piekrišanu un parakstījuši nepieciešamo apliecinājumu.

Viņš arī uzsvēra, ka tā būs tikai pagaidu padome, bet nākamnedēļ ZM rakstīs vēstuli Valsts kancelejai ar lūgumu izsludināt publisku konkursu uz padomes locekļu amatiem.

ZM valsts sekretārs norādīja, ka Ozoliņa pabrīdināja par aiziešanu no amata, bet pārējie padomes locekļi par atlūgumu iesniegšanu viņu neinformēja.

Jau ziņots, ka no amata atkāpušies visi "Latvijas valsts mežu" padomes locekļi.

Tostarp pirmais pirms aptuveni divām nedēļām atlūgumu iesniedza Ozoliņš. Publiskā paziņojumā par atkāpšanos Ozoliņš skaidroja, ka viņa kā neatkarīga padomes locekļa pienākumu pildīšana uzņēmumā turpmāk neesot iespējama.

Šīs nedēļas pirmajā pusē atlūgumus uzrakstīja arī Aivars Tauriņš un Rinalds Muciņš, savukārt ceturtdien, 2.martā, atlūgumu iesniedza arī padomes priekšsēdētājs Edmunds Beļskis.

Tāpat vētīts, ka "Latvijas valsts mežu" apgrozījums 2022.gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 566,577 miljoni eiro, kas ir par 39,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pirms nodokļu nomaksas palielinājās divas reizes - līdz 258,485 miljoniem eiro.

"Latvijas valsts mežu" vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja ir Zemkopības ministrija.