Piektdien uzspīdēs saule, tikai dažviet gaidāmi nokrišņi

© Kaspars Krafts / F64

Piektdien Latvijā būs mainīgs mākoņu daudzums, vietām valsts centrālajā un austrumu daļā gaidāmi īslaicīgi nokrišņi, prognozē sinoptiķi.

Vakarā no ziemeļrietumiem ieradīsies plašāka nokrišņu zona - sniegs un neliels lietus.

Rietumu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 9-14 metriem sekundē. Gaisa temperatūra pakāpsies līdz +1..+6 grādiem.

Rīgā nav gaidāmi būtiski nokrišņi un palaikam spīdēs saule. Ziemeļrietumu vējam brāzmās pastiprinoties līdz 14 metriem sekundē, gaiss iesils līdz +4 grādiem.

No ziemeļiem tuvojas ciklons, kas noteiks laikapstākļus brīvdienās. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1005 hektopaskāliem Alūksnes pusē līdz 1014 hektopaskāliem Dienvidkurzemes novadā.

Piektdienas rītā daudzviet Vidzemē un Latgalē ir nokrišņi - pārsvarā īslaicīgs sniegs, liecina meteoroloģiskā informācija.

Debesis virs Latvijas lielākoties mākoņainas. Pūš lēns līdz mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš. Gaisa temperatūra -1..+3 grādi, Kurzemes rietumu piekrastē +3..+4 grādi.

Kurzemē un Zemgalē sniegs pārsvarā nokusis, Vidzemē un Latgalē saglabājas 3-32 centimetrus bieza sniega kārta.

Rīgā termometri rāda +2..+3 grādus un rietumu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pūš ar ātrumu līdz 11 metriem sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +2,4 grādiem Ainažos līdz +7,7 grādiem Bauskā un Dobelē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 2.martā bija +21 grāds Grieķijā un +26 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -15..-16 grādi Skandināvijā un Alpu kalnos, kā arī -31 grāds Krievijas Eiropas daļas ziemeļaustrumos.