„Latvijas Pasta” valdē ieceļ Ivo Leci

Satiksmes ministrija ceturtdien, 3. februārī, VAS „Latvijas Pasts” akcionāra sapulcē apstiprināja ceturto uzņēmuma valdes locekli – Ivo Leci.

Viņš ieguvis bakalaura un maģistra grādu uzņēmējdarbības un finanšu vadībā. Līdz šim bijis Finanšu departamenta direktors SIA „LSC Shipmanagement”, tādu pašu amatu agrāk ieņēmis arī AS „Preses nams”, strādājis arī citos vadošos amatos. Ņemot vērā viņa izglītību un darba pieredzi tiks stiprināta esošās valdes kapacitāte finanšu un vadības jautājumos.

Pērn decembrī „Latvijas Pasta” vadībā tika veiktas izmaiņas, jo iepriekšējie valdes locekļi – Aivars Veiss, Toms Nāburgs un Imants Mantiņš – nespēja atrisināt vairākus ar saimniecisko darbību saistītus jautājumus. Līdz ar to kā jaunais uzņēmuma valdes priekšsēdētājs tika apstiprināts Andris Vītols, bet valdes locekļa amatā – Andrejs Vīcups. Darbu uzņēmuma vadībā turpina arī Ilze Aleksandroviča. Ceturtā valdes locekļa amats līdz šim bija vakants.

No jaunās valdes Satiksmes ministrija sagaida, ka ar uzņēmuma vadīšanu saistītie jautājumi tiks risināti raitāk, lai „Latvijas Pasts” no 2013. gada varētu darboties liberalizēta tirgus apstākļos un būt konkurētspējīgs. Tāpat ir dots uzdevums sekmīgi risināt jautājumus, kas saistīti ar uzņēmuma darbības optimizāciju, jaunu attīstības virzienu attīstību un pasta pakalpojumu kvalitātes uzlabošanu.

Jaunieceltā valdes locekļa pilnvaras spēkā stājas šā gada 4. februārī.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais