Gada laikā "Uzņēmēji mieram" piesaistījuši ziedojumus vairāk nekā 6 miljonu eiro apmērā

© f64.lv, Gints Ivuškāns

Gada laikā kopš Krievijas iebrukuma Ukrainai kustība "Uzņēmēji mieram", kurā apvienojušies ap 200 Latvijas uzņēmēji, ir piesaistījusi ziedojumus vairāk nekā sešu miljonu eiro apmērā, informē "Uzņēmēji mieram" pārstāvji.

Vairāk nekā 70% no fonda "Uzņēmēji mieram" piesaistītajiem ziedojumiem ir veltīta Ukrainas karavīru aprīkojuma un ekipējuma sagādāšanai, lai palielinātu viņu cīņas spējas. Par ziedojumiem iegādātas vairāk nekā 130 automašīnas, 160 droni, 130 ģeneratori, 430 rācijas, 12 000 akumulatori, 1000 apavi un apģērbi, tāpat arī daudzi tūkstoši tonnu dažādu pārtikas produktu.

Fonda "Uzņēmēji mieram" valdes locekis un uzņēmuma "Nutrameg" dibinātājs Kristofs Blaus norāda, ka "šajā vēsturiskajā brīdī Latvijas uzņēmēji vienā acumirklī nodemonstrēja savu attieksmi pret Krievijas karavīriem, kuri atkal atspēra Eiropas durvis, lai nogalinātu, spīdzinātu un izvarotu nevainīgus cilvēkus".

AS "Dobeles dzirnavnieks" valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils pauž, ka "Dobeles dzirnavnieks" savu pirmo ziedojumu - divas pilnas kravas automašīnas ar vairāk nekā 40 tonnām pašu ražotās produkcijas - uz Ukrainu nosūtīja 2022.gada 3.martā. Uzņēmums ziedojumus veic regulāri un ir apņēmies to darīt tik ilgi, cik vien būs nepieciešams. Tāpat "Dobeles dzirnavnieks" izmitinājis un darbā pieņēmis gandrīz 20 Ukrainas bēgļu.

"Šis ir brīdis, kad mums visiem - gan valstiskā līmenī, gan katram Latvijas iedzīvotājam individuāli, gan uzņēmējiem - jāizvērtē savas prioritātes un jākoncentrē enerģija un resursi tam, kas ir tiešām būtisks. Kā zinām, krīzes vieno," norāda Amsils.

Ikviens Latvijas uzņēmums vai fiziska persona var kļūt par fonda "Uzņēmēji mieram" atbalstītāju, veicot pārskaitījumu uz kontu, ziedojot projektam "Bez tevis nav uzvaras" fonda "Ziedot.lv" mājaslapā, kā arī "Mobilly" lietotnē.

Fonda "Uzņēmēji mieram" oficiālie sadarbības partneri ir Aizsardzības ministrija, Nacionālie bruņotie spēki, Ārlietu ministrija, Latvijas vēstniecība Ukrainā, Ukrainas vēstniecība Latvijā, fonds "Ziedot.lv", "Twitter" konvojs, "Tavi draugi" un citas palīdzības organizācijas.

Svarīgākais